در کارگروه گندم، آرد و نان استان مرکزی مطرح شد:
تخلفات نانواییها از طریق سامانه «نانینو» و بازدیدهای میدانی رصد میشود
توسط علیرضا کاظمی
بعد از ظهر ۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۲
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: در خصوص نانواییها دو طیف تخلف بر اساس گزارش خروجی سامانه «نانینو» و همچنین بررسیهای میدانی، احصا و مورد رصد و پیگیری قرار خواهد گرفت.
به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ کارگروه گندم، آرد و نان استان با ۷ دستور کار در حوزه معاونت اقتصادی و توسعه منطقهای استانداری مرکزی برگزار شد.
محمدرضا گودرزی مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی در این جلسه گفت: شناورسازی ۲۰ درصد گندم تحویلی به کارخانجات آرد استان به مدت ۳ ماه انجام شده و با توجه به ارزیابی انجام شده مقرر گردید این تصمیم بهمنظور افزایش رقابت همچنان ادامه یابد.
وی افزود: در خصوص واحدهای آردبر بنابر تصمیم کارگروه رصد و پایش، کمیته اقدام مشترک تنظیم بازار و کارگروه گندم، آرد و نان، اداره کل غله باید بانک اطلاعاتی لازم را تشکیل و این واحدها هر ماه توسط صمت و اتاق اصناف نظارت مورد بازرسی قرار بگیرند.
گودرزی تصریح کرد: در خصوص نانواییها دو طیف تخلف بر اساس خروجی سامانه نانینو و همچنین بررسیهای میدانی، احصا و مورد رصد و پیگیری قرار خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی افزود: با توجه به گزارش سامانه نانینو نانوایانی که بیش از میزان مجاز تعطیلی دارند یا فروش پرحجم با کارت خانوار، فروش در ساعات نامتعارف و انحراف در پخت نسبت به میزان سهمیه داشته باشند متخلف شناختهشده و برای این تخلفات حتماً پرونده تعزیراتی تشکیل خواهد شد.
وی ادامه داد: در شهریور تعداد تخلف نانواییها بر اساس گزارش سامانه نانینو ۱۰۷۸ مورد بوده که با اقدامات انجام شده در مهرماه این میزان ۷۳۴ مورد رسیده و خوشبختانه این کاهش در همه شهرستان اتفاق افتاده است.
گودرزی تأکید کرد: دور سوم آموزش نانوایان در شهرستانها انجام شده و اینکه نانوایی پس از وقوع تخلف اعلام کنند که اطلاعات کافی نداشته است دیگر قابل پذیرش نیست.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: نانواییهایی که بیش از سهیمه نان فروختهاند تحت پیگرد انتظامی و قضایی قرار میگیرند و در وهله اول یارانه دریافتی آنها پس گرفته میشود.
وی با بیان اینکه فعالیت کارتخوان نانوایی در سایر واحدهای صنفی تخلف است، گفت: اگر خروج آرد حتی در حد یک کیسه و یا وجود کارتهای سوری در نانواییها مشاهده شود قطعاً سهیمه آرد نانوایی قطع خواهد شد و متخلفین به مراجع قضایی معرفی میشوند.
گودرزی یادآور شد: در حال حاضر برای تخصیص آرد به شهرستانها سرانه ملاک نیست و نانوا هرچه نان پخت کند آرد دریافت میکند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی همچنین تأکید کرد: نانهای عرضهشده در سوپرمارکتها باید شناسنامه داشته باشند و نانوایی تولیدکننده و تاریخ تولید مشخص شود.
در این جلسه همچنین گزارشهایی در خصوص وضعیت کارخانجات آرد استان و بازرسی دانشگاه علوم پزشکی از واحدهای نانوایی ارائه شد.
در پایان این جلسه تفاهمنامه سهجانبهای بین اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی، اداره کل غله و اتاق اصناف مرکز استان بهمنظور آموزش تخصصی بیش از ۵ هزار نفر از عوامل فعال در نانواییهای استان ظرف یک سال به امضا رسید.