استاندار مرکزی:
اجرای مطلوب سند آمایش نیازمند ضمانت اجرایی قدرتمند است
توسط محمد اسدی
بعد از ظهر ۹:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۰

استاندار مرکزی گفت: اجرای مطلوب سند آمایش نیازمند ضمانت اجرایی قدرتمند است.
«فرزاد مخلصالائمه» روز چهارشنبه در نشست شورای هماهنگی توسعه منطقه ۷ آمایش کشور در اراک، افزود: این ابزار در اختیار سازمان برنامه بودجه است و میتواند ضامن اجرایی باشد.
وی بیان کرد: آمایش سرزمین در مجموع یکی جریانات تلخ تاریخ برنامهریزی کشور است از دهه ۴۰ کار آمایش از دانشگاه تهران شروع شد و در دهه ۵۰ با ورود موسسه ایرانی فرانسوی ستیران بحث آمایش جدی شد و این موضوع بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و بهویژه پس از دوران جنگ در اسناد و قوانین متعدد مورد اشاره قرار گرفت و در نهایت به اوایل دهه ۹۰ رسید که سیاستهای کلی آن از سوی رهبر معظم ابلاغ شد و مجددا در قوانین برنامه مورد توجه قرار گرفت و تاکنون یک دوره طولانی بر آن گذشته است.
استاندار مرکزی ادامه داد: اما شاید به یک معنا باید گفت به واقع آمایش در کشور انجام شده است و چیدمانی که این سند میخواهد بهینه کند از قبل به صورت غیربهینه مانند پتروشیمیها و فرودگاههای غیر اقتصادی و شهرسازیهای بدون مطالعات کامل انجام شده و اگر مطالعات آمایش جامع وجود داشت، خیلی از برنامهها و مسیرها به درستی طی میشد.
مخلصالائمه یادآور شد:
یک خط لوله اتیلن از جنوب کشور شروع شد و هر سیاستمداری رسید سر این خط را به سمت خود کشید تا به استان آذربایجان رسید و در صبحتهای رئیس جمهور وقت شعار هر استان یک پتروشیمی داده شد!
وی عنوان کرد: در گذشته اسناد بالادستی به موقع مورد توجه قرار نگرفته که شاید به دلیل
تغییرات ساختاری بدون مطالعه و غیراصولی در سازمان برنامه نظیر انحلال سازمان، انحلال دفتر آمایش و ضعف در تدوین الگوی پیشرفت و ناهماهنگی بین اسناد بالادستی بود.
وی عنوان کرد: در راستای سند آمایش ملی
زحمتی کشیده شده و این سند باید مبنای کار و حرکت باشد.
استاندار مرکزی افزود: تهیه سند آمایش در یک مقطع به استانها واگذار شد و نگاه منطقهای نبود. اطلاعات بخش آب موجود در آمایش نیز عموما مبتنی بر دوره پرآبی است و نیاز است برخی آمارها بر اساس وضعیت جدید مورد اصلاح قرار گیرد.
وی گفت: اعتقاد راسخ بر اجرای این سند در ذیل نگاه سازمان برنامه وجود دارد و امید است استانهای منطقه ۷ که شامل مرکزی، قزوین و زنجان میشود، این نگاه را با جدیت دنبال کنند.
استاندار مرکزی ادامه داد: با برنامهریزی میتوان ظرفیتهای خاص استانها را به یکدیگر پیوند داد و کارهای بزرگی انجام داد.
مخلصالائمه تاکید کرد: اقتصاد دریا محور در استان مرکزی پررنگ شده و در گذشته خیلی مورد توجه نبود و رهبر معظم انقلاب به این بخش تأکيد ویژه دارند.
وی تصریح کرد: استان مرکزی استان ساحلی نیست اما ظرفیتهایی دارد که میتواند به اقتصاد دریامحور کمک کند و متصل شود.
استاندار مرکزی تاکید کرد: این استان در بخش کشاورزی و صنعت حرف برای گفتن بسیار دارد.