استاندار مركزي در نشست شوراي هماهنگي ICT استان مركزي: اداره ارتباطات و فناوري اطلاعات در شهرستان ساوه تاسيس شود/لزوم توسعه بستر خدمات ارتباطي در روستاها
حسن خزائی پور
1398/05/22 11:582000
سید علی آقازاده در نشست شورای هماهنگی ICT استان مرکزی با حضور آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در فرمانداری ساوه با اشاره به اینکه سفر وزیر ارتباطات به استان قطعا منشأ تحولات خوبی در حوزه ارتباطی و مخابراتی خواهد شد، گفت: ساوه و زرندیه یک مجموعه کامل و دو بال توسعه استان مرکزی به شمار میروند و باید مشکلات زیرساختی آن در راستای توسعه متوازن برطرف شود.
وی با بیان اینکه در جلسه شورای اداری استان مشکلات و موارد حوزه ارتباطی مطرح و تصمیمگیری خواهد شد، ضعف زیرساختهای ارتباطی ساوه و زرندیه را از جمله دغدغههای جدی مردم دانست.
استاندار مرکزی تصریح کرد: صنعت مستقر در این دو شهرستان به عنوان مزیت برتر نیازمند امکانات زیرساختی همچون آب، برق و مخابرات است و باید برای توسعه صنعت و اقتصاد در این مناطق زیرساختهای مورد نیاز تامین شود تا مشکلی در سرمایهگذاری سرمایه گذاران بروز نکند.
وی با تاکید بر اینکه ارتقای اداره مخابرات ساوه به مدیریت شهرستان از جمله ضرورتهاست تا نیازهای مخابراتی با تفویض اختیار کامل در سطح شهرستان انجام شود، افزود: تاسیس اداره ارتباطات و فناوری ارتباطات در ساوه نیز از جمله درخواستهای مدیریت استان و مطالبات مردم است.
آقازاده اظهار کرد: ساوه و زرندیه از محورهای پرتردد کشور قلمداد میشود و باید خطوط مخابراتی در این محورها توسعه یابد به طوری که مشکلات ارتباطی در محورها و نقاط کور رفع شود.
استاندار مرکزی با اشاره به اینکه سیاست دولت مهاجرت معکوس به روستاهاست، گفت: با انتقال تجهیزات مخابراتی و ارتباطی و تامین زیرساختهای لازم زمینه تحقق اهداف والای دولت فراهم میشود. باید بستر استفاده کامل از خدمات ارتباطی در روستاها ایجاد شود که این امر قطعا ماندگاری در روستاها و عدم مهاجرت به شهرها را رقم میزند.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: گرچه در برخی حوزههای زیرساختی ارتباطی کشور نقص وجود دارد، اما تحریمها بیشترین تاثیر خود را به حوزه ارتباطات وارد کرده است.
محمدرضا منصوری با بیان اینکه شهرستانهای ساوه و زرندیه از نظر وسعت دو شهر نخست استان مرکزی هستند و ه دلیل مزیتهای اقتصادی نرخ جمعیت این دو منطقه رو به افزایش است، بر لزوم تغییر نگاه روزمرگی استان به این دو شهرستان تاکید کرد و گفت: با توجه به برخورداری شهرستان ساوه از عنوان فرمانداری ویژه باید نگاه ویژه و خاص را در اختیار داشته باشد.
وی تصریح کرد: باوجود ویژه بودن فرمانداری ساوه و زرندیه، اما ضعف ساختار اداری وزارت ارتباطات در شهرستانها مشهود است. زیر ساخت فیبر نوری وجود دارد، اما بودجه لازم جهت ارتقای سخت افزایش تخصیص نیافته است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش در جهت رفع برخی محرومیت ها در در این دو شهرستان، گفت: در روستاهای ساوه و زرندیه محدودیتهای زیادی در حوزه سختافزاری ارتباطی وجود دارد.
در ادامه این جلسه فرماندار ویژه ساوه افزود: به دلیل وجود عرصههای کشاورزی، صنعتی و دانشگاهی نرخ رشد جمعیت در ساوه بیش از دیگر نقاط استان مرکزی است، اما به دلیل عدم وجود زیرساختهای زیربنایی از برخی امکانات ارتباطی و مخابراتی محروم است.
علی میرزایی با اشار به عدم توسعه آنتندهی تلفنهای همراه و وجود نقاط کور در شهرستان، گفت: سرریز جمعیتی به ساوه موجب ایجاد کارگاههای زودبازده شده و همین امر ضرورت پوشش حداکثری تلفن همراه در محورهای مواصلاتی و در هنگام بروز حوادث ارتباط با اورژانس و دستگاههای امدادی را نشان میدهد.
فرماندار ساوه بیان کرد: به دلیل انبوهسازی و آپارتمانسازی در ساوه که ناشی از افزایش نرخ جمعیت است، توپوگرافی شهر تغییر یافته که این شرایط نیازمند توسعه و تقویت شبکه ارتباطی و مخابراتی است.
در این جلسه مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی با اشاره به پوشش ضعیف ارتباطی در برخی محورهای مواصلاتی به دلیل همجواری این نقاط با حوزه استحفاظی استانهای دیگر همچون هشت کیلومتر در اتوبان ساوه-سلفچگان، افزود: در منطقه نوبران یک جاده فرعی پرتردد وجود دارد که مشکلاتی در این محور وجود دارد، همچنین در نوبران بستر انتقال مناسب وجود ندارد.
لادن مهدوی بیان کرد: محور زرندیه- اخترآباد نیز مرز سه استان مرکزی، البرز و قزوین است و تامین زیرساخت ارتباطی نیازمند تعامل سهجانبه است.